Haber

Avustralya’da Burun Ameliyatı Olan Hastaya Tecavüz İddiası

Avustralya’da burun ameliyatı geçiren adam, ameliyattan sonra kendisini yatağında yıkayan erkek hemşirenin kendisine tecavüz ettiğini iddia etti.

Hasta, hastaneden çıktıktan sonra kendisine tecavüz ettiğini iddia ettiği 38 yaşındaki hemşire Peng Yang’a dava açtı.

Geelong bölge mahkemesi savcısı Richard Pirrie, Yang’ın, ameliyattan sonra yatakta yıkadığı erkek hastaya, kolunda serum olmasına ve ameliyattan sonra acı çekmesine rağmen tecavüz ettiğini söyledi.

Ancak tecavüz suçlamasıyla karşı karşıya kalan Peng Yang, hastayla herhangi bir gündelik cinsel ilişkide bulunmadığını iddia ederek, hemşire olarak normal görevleri sırasında yıkanırken bu eylemi savundu. Yasal nedenlerden dolayı ismi mahkemede açıklanamayan hasta, Eylül 2019’da Geelong’daki St John of God Hastanesi’nde iki ameliyat geçirdi.

2017 yılından bu yana hemşirelik yapan ve doktor olmaya hazırlanan Yang, öğleden sonra hastanın odasına gitti. Hastanın eşi, akşam kocasının yanında kalıp kalamayacağını sordu. Yang, kocasının yetişkin olması nedeniyle onun yanında kalamayacağını söyledi.

Yang, elinde bir leğen, su ve havluyla hastanın odasına girdi. Adamı hastane yatağında yıkayacağını söyledi, perdeyi kapattı ve hastanın önlüğünü çıkardı. Pirrie, Yang’ın hastaya “Cinsel olarak uyarıldın, partnerinle seks mi yapıyorsun?” diye sorduğunu söyledi. Bu aşamada adamın cinsel saldırıya uğradığını ve tecavüze uğradığını iddia etti. Yang’ın avukatı Dermot Dann, adamın tezlerini “saçma” olarak nitelendirdi ve adamın anlatımının güvenilirliğini, güvenilirliğini, tutarlılığını ve doğruluğunu sorguladı. Dann, Yang’ın herhangi bir suç işlemediğini ve hemşirelik görevi sırasında sahip olduğu tek temasın yasal temas olduğunu belirtti.

Jüri huzurunda görülen duruşma, Yargıç Greg Lyon başkanlığında devam ediyor.

habertercan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu