Haber

Bakan Özer, 17 ülkeden mevkidaşını Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Zirvesi’ne davet etti

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, erken çocukluk eğitiminin uluslararası arenada tartışılacağı tepe öncesi 17 ülkenin eğitim bakanlarına davet mektubu gönderdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 9-10 Şubat tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan “Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi: Gelenekten Geleceğe Erken Çocukluk Eğitiminin İnşası Zirvesi”nde, Türkiye’nin son yıllardaki öncelikli eğitim politikalarının ortasında yer alan okul öncesi eğitimin kalitesi. Yapılan çalışmalarla “2023 Erken Çocukluk Eğitimi Vizyonu” tartışılacaktır.

UNICEF işbirliğiyle yapılacak zirveye birçok ülkenin eğitim bakanları, erken çocukluk eğitiminde erişim, kalite ve kapsayıcılık konularında çalışan akademisyenler, uluslararası kuruluş ve STK temsilcileri ve eğitim uzmanları katılacak.

Bakan Özer, Azerbaycan, Çekya, Danimarka, Gürcistan, İrlanda, İsrail, İtalya, Kore Cumhuriyeti, Kosova, KKTC, Macaristan, Özbekistan, Pakistan, Portekiz, Romanya, Tayland ve Kazakistan’ın eğitim bakanlarına davet mektubu gönderdi.

“Zirvede yenilikçi, duyarlı ve destekleyici bir erken çocukluk eğitim sistemi tartışılacak”

Özer, davet mektubunda şunları kaydetti:

“Erken çocukluk eğitimi, çocuğun kimlik ve kişiliğinin inşası için temellerin atıldığı, çocukların öğrenme becerileri ve gelecekteki gelişimi için güçlü bir temel oluşturan çok değerli bir dönemi kapsar. çocukların bilişsel ve sosyal gelişimlerini destekleyecek güvenilir ve kaliteli öğrenme ortamlarına erişimlerinin sağlanması, sadece çocuklar ve aileleri için değil, daha eşit ve üretken bir toplum için de büyük değer taşımaktadır.

Bu noktada yenilikçi, duyarlı ve destekleyici bir erken çocukluk eğitim sistemi tartışılacaktır. Bire bir, katılımcı ülkeler erken çocukluk eğitim sistemlerine yönelik politikaları ve en iyi uygulamaları tartışma ve paylaşma fırsatına sahip olacaklar. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile işbirliği içinde düzenleyeceğimiz ‘Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi: Gelenekten Geleceğe Erken Çocukluk Eğitimi İnşa Etmek Zirvesi’ne katılımınızdan memnuniyet duyacağımı belirtmek isterim.

Pakistan Eğitim Bakanı ile telefon görüşmesi

Milli Eğitim Bakanı Özer, davet mektubu gönderdiği Pakistan Milli Eğitim ve Mesleki Eğitim Bakanı Rana Tanveer Hussain ile de telefonda görüştü.

Pakistan Eğitim ve Mesleki Eğitim Bakanı Hussain, davetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, değerli buldukları bu zirveye katılacaklarını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu