Ekonomi

Bitcoin Cash, yarılanma öncesinde %13 yükseldi

Bazı trader’lar, önümüzdeki günlerde Bitcoin’in 69.000 dolar seviyesinin altına düşmesi durumunda piyasa genelinde daha fazla geri çekilme uyarısında bulundu. Dogecoin %6 atladı, Bitcoin Cash ise 4 Nisan’da beklenen bir yarılanma etkinliği öncesinde %13 yükseldi, bu olay tarihsel olarak token için bir boğa piyasasının öncüsü olmuştu.

Bitcoin fiyatları dalgalı bir haftanın ardından son 24 saatte neredeyse değişmedi. Fiyatlar salı günü kısa bir süre için 71.000 doların üzerine çıktıktan sonra geri çekildi ve cuma günü önemli bir opsiyon süresi dolmadan önce 70.000 dolar seviyesinde sabit kaldı.

Çoğu büyük token hafif kayıplar yaşadı. CoinGecko verilerine göre Solana‘nın SOL’u, XRP ve BNB Chain’in BNB‘si %2’ye kadar düştü, Internet Computer’ın ICP‘si ise %6 düştü.

Bazı trader’lar, önümüzdeki günlerde Bitcoinin 69.000 dolar seviyesinin altına düşmesi durumunda piyasa genelinde daha fazla geri çekilme uyarısında bulundu.

FxPro’nun kıdemli piyasa analisti Alex Kuptsikevich bir e-postada, “Bitcoin, 70 bin doların altına geriledi, bu durum boğaların buharı atması gerektiği ve küresel piyasalardaki risk iştahının genel düşüşüne atfedilebilir.” dedi.

“Kısa vadeli odak, Bitcoin’in salı günkü gün içi düşük seviyeleri olan 69,5 bin doları yeniden test edip edemeyeceğini görmek olacak. Bu seviyenin altında bir kırılma, daha uzun süreli bir düzeltme sinyali verebilir.”

Dogecoin, %6’lık bir artışla büyükler arasında en çok kazanan oldu. Tarihsel fiyat hareketleri buna benzer durumların önemli değer artışlarına yol açtığını gösteriyor.

Lider token’lar içerisinde stabilleri hariç tutan CoinDesk 20 endeksi %1,4 düştü.

Bu arada Bitcoin Cash (BCH) 4 Nisan’da beklenen bir yarılanma etkinliği öncesinde %13 yükseldi. Mevcut blok ödülü 6,25 BCH iken bir sonraki yarılanmadan sonra 3,125 BCH olacak.

BCH takip edilen vadeli işlemlerdeki açık faiz, geçen hafta 213 milyon dolardan Perşembe günü 500 milyon dolara daha fazla iki katına çıktı, beklenen fiyat dalgalanmalarına yönelik kaldıraçlı bahislerde bir artış gösterdi.

Yarılanma, madencilik işlemleri için ödülün yarı yarıya düşürüldüğü, yeni coin’lerin oluşturulma hızının azaltıldığı ve böylece yeni arzın mevcut miktarının düşürüldüğü bir olaydır.

Bitcoin’in kendi yarılanması 20 Nisan’da bekleniyor ve tarihsel olarak token için bir boğa piyasasının öncüsü olmuş durumda.

Bu makale ilk olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır.

erganihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu