Haber

Brezilya’da ‘Pele’ kelimesi sözlüğe sıfat olarak eklendi: Eşsiz…

Brezilya’nın en bilinen sözlüklerinden biri olan Portekizce Michaelis sözlüğünün internet sitesinde “pelé” kelimesi yeni bir sıfat olarak yer aldı.
Sözlüğün Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, kelimenin eklenmesi, ünlü Brezilyalı futbolcunun spor dışındaki etkisini onurlandırmak için 125.000’den fazla imza toplayan bir kampanyaya dayanıyor.

Pele, Aralık ayında 82 yaşında öldü.

Dünya Kupası’nı üç kez kazanan tek oyuncu olan Pele, tarihin en iyi oyuncusu olarak kabul ediliyor.

OLASI, İNANILMAZ, EŞSİZ…

BBC Türkçe’de yer alan habere göre sözlükte pele kelimesi için şu açıklama yer alıyor:

“Pele gibi tüm zamanların en büyük sporcusu olarak kabul edilen, olağanüstü olan veya kalitesi, değeri veya üstünlüğü nedeniyle hiçbir şeyle veya kimseyle karşılaştırılamayacak olan Edson Arantes do Nascimento’nun (1940-2022) lakabı; istisnai, emsalsiz, Eşsiz Örnekler: O, basketbolun Pelé’si, o tenisin Pelé’si, o Brezilya tiyatrosunun Pelé’si, o tıp dünyasının Pelé’si.”
Pelé Vakfı, kariyerinin büyük bölümünde forma giydiği Santos Futbol Kulübü ve birçok Brezilyalı, ülkenin en popüler sözlüklerinden birinin aldığı kararı kutladı.
Pelé’nin sosyal medya kanallarından yaptığı duyurunun ardından, Pele isminin ilahiyat sayfalarında “ebediyen” olduğunu belirterek, “Birlikte tarih yazıp, Portekizce dilimizde Futbolun Kralı’nın adını yerleştiriyoruz. Pelé demek. ‘EN İYİ'”.
Pelé, Brezilya kulübü Santos’ta ve Brezilya milli takımında yaklaşık yirmi yıl geçirdi ve futbolun en üretken golcüsü olarak hem taraftarlarının hem de rakiplerinin beğenisini kazandı. (HABER MERKEZİ)

karakecili-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu