Haber

Çin, Shia Fıng’ı Washington Büyükelçiliği Olarak Atadı

Dışişleri Bakan Yardımcısı Şie Fıng, yılbaşından bu yana atanmayan Çin’in Washington Büyükelçiliği’ne getirildi.

Büyükelçi Xie, kişisel Twitter hesabından paylaştığı bir mesajla atamayı doğruladı, “Başkan Xi Jinping tarafından Çin’in 12. ABD Büyükelçisi olarak atanmaktan onur duyuyorum.” ifadesini kullandı.

Akşam saatlerinde New York’a gelen Büyükelçi Shie, mesajında ​​Çin halkının temsilcisi olarak Çin’in çıkarlarını koruyacağını ve ülkesiyle ABD ile ilişkilerini ve iş birliğini geliştirmek için çalışacağını vurguladı.

Çin-ABD ilişkilerinin mevcut durumda büyük zorluk ve zorluklarla karşı karşıya olduğuna işaret eden Shie, “Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in önerdiği üç unsur karşılıklı saygı, barış içinde bir arada yaşama ve kazan-kazan işbirliği ve iki ülkenin iyi ilişkileridir. Yeni dönemi kurmanın en temel ve doğru yolu bu olacaktır.” değerlendirmesini yaptı.

Çin Büyükelçisi, ülkedeki görevi sona erdiği sürece Amerikan halkının her kesimiyle yakın ilişkiler kurmak, etkileşim ve işbirliğini artırmak istediğini kaydetti.

Çin’in eski Washington Büyükelçisi China Gang’ın yeni yılda Dışişleri Bakanlığı görevine atanmasından bu yana ABD’ye yeni atama yapılmadı.

Shia, atanmadan önce Dışişleri Bakanlığı’nda ABD ile İlişkilerden Sorumlu Bakan Yardımcısıydı.

Çin Büyükelçisi, Pekin ile Washington arasında artan stratejik rekabet, gerilim ve güvensizlik döneminde ABD başkentinde görev yapacak.

İki ülke arasındaki ilişkiler, geçen yıl ABD eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Çin ile egemenlik çatışması içinde olan Tayvan’a yaptığı ziyaretin ardından gözle görülür şekilde kötüleşti.

Bu yılın şubat ayında Çin’in yüksek irtifa balonunun ABD havaalanına girmesi ve akabinde bir savaş uçağı tarafından düşürülmesi faiz krizine neden oldu.

polateliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu