Haber

Elektronik ekrana bakın ve öğrenin!

KOCAELİ (İGFA) –Ulaşım kenti Kocaeli’de 70 farklı noktada yapılan anlık ölçümler, trafiğin güvenli ve konforlu akışını sağlıyor.

Otoyollar, ana arterler, değerli kavşaklar, çarşı merkezleri gibi alanlara Büyükşehir Belediyesi tarafından yerleştirilen sensörler ile araç hızları ve trafik yoğunluğu anlık olarak ölçülüyor. Sürücüler ayrıca 14 farklı noktada Değişken Elektronik Mesaj Ekranından gidecekleri yere kaç dakikada varabileceklerini de görebilirler.

ANLIK ÖLÇÜM ANINDA PAYLAŞIM

Büyükşehir Belediyesi, “Ulaşımda İnovasyon” kimliğiyle Kocaeli’de şehir içi trafiği modernize ediyor.

Toplu taşıma ve şehir içi ulaşımda yoğun olarak kullanılan otoyollar ve ana arterler, değerli kavşaklar, pazar merkezleri ve ağır yollar başta olmak üzere Ulaştırma Daire Başkanlığı tarafından belirlenen 70 noktaya sensörler yerleştirildi. Sensörler, araçların gidiş ve geliş güzergâhlarındaki trafik akış hızlarını anlık olarak ölçerek varış zamanlarını belirliyor.

Belirlenen varış süreleri, diğer 14 elektronik ekranda sürücülerle paylaşılmaktadır. İlçe merkezlerinin giriş çıkışlarına, alternatif güzergahlardaki kavşaklara ve otoyol temas noktalarına yakın konumlandırılan ekranlar da sürücülerin işini kolaylaştırıyor. Örneğin Karamürsel’den kalkan bir şoför; diğer ilçe merkezleri ile birlikte Ormanya, Kartepe, Kefken, Umuttepe Hastanesi gibi merkezlerin geliş saatlerini ekranda görüyor.

NİŞAN ALMAK; 400 SENSÖR VE 24 EKRAN

Büyükşehir, ilk etapta trafik hızını ölçen sensör sayısını 250’ye, geliş saatlerinin paylaşıldığı ekran sayısını da 24’e çıkaracak.

2024 yılında ise projenin üçüncü fazında sensör sayısı 400’e çıkacak. Ana arterler dışındaki değerli yollar sisteme dahil edilecek ve il genelindeki değerli ulaşım akslarının yüzde 90’ı ölçülecek.

habergevas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu