Ekonomi

Fed Başkanı Powell bu yıl faizin biraz daha artırılacağının sinyallerini verdi:

Fed, Lider Powell’ın bugün ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’ne sunduğu altı aylık Para Politikası Raporu’na ilişkin konuşmasının metnini yayınladı.

Konuşmasının başında enflasyonu yüzde 2 hedefine getirmekte kararlı olduklarını yineleyen Powell, fiyat istikrarının Fed’in sorumluluğunda olduğunu ve fiyat istikrarı olmadan güçlü işgücü piyasası koşullarının herkesin yararına olacağı bir dönemin yaşanabileceğini söyledi. sürdürülmesi sağlanamaz.

Enflasyonun geçen yılın ortasından bu yana bir miktar gerilediğine dikkati çeken Powell, “Ancak enflasyonist baskılar yüksek olmaya devam ediyor ve enflasyonu yüzde 2’ye getirme sürecinde daha katedilecek çok yol var” dedi. ifadesini kullandı.

“Parasal sıkılaştırmanın enflasyon üzerindeki etkilerinin tam olarak görülmesi zaman alacak”

Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC), enflasyonun yüzde 2’lik uzun vadeli hedefin oldukça üzerinde kalması ve istihdam piyasası koşullarının sıkı kalması ile para politikası duruşunu önemli ölçüde sıkılaştırdığına işaret eden Powell, siyasi sıkılaştırmanın talep üzerindeki etkilerinin önümüzdeki dönemde görüldüğünü söyledi. ekonominin faize en duyarlı dalları, ancak mali sıkılaştırma yapmadı. Özellikle enflasyon üzerindeki etkilerinin tamamını görmenin zaman alacağını kaydetti.

Ekonominin sıkılaşan kredi koşullarından kaynaklanan ters rüzgarlarla karşı karşıya olduğuna işaret eden Powell, bunun ekonomik aktivite, istihdam ve enflasyon üzerinde baskı yaratmasının mümkün olduğunu ve bu etkilerin boyutunun belirsizliğini koruduğunu söyledi.

Sıkılaştırma politikasının ne kadar geldiği, para politikasının ekonomiye etkisindeki bilinmeyen gecikmeler ve potansiyel gelişmeler ışığında geçen hafta faiz oranının yüzde 5-5,25 aralığında sabit tutulmasına karar verildiği hatırlatılarak, Powell, “FOMC yetkililerinin neredeyse tamamı faiz oranlarının yıl sonuna kadar devam edeceği konusunda hemfikir. Biraz daha artırmanın uygun olacağını düşünüyor” dedi. değerlendirmesini yaptı.

Powell, kararlarını toplantıdan toplantıya gelen verilerin tamamına ve risk istikrarına, ekonomik aktivite ve enflasyon görünümüne etkilerine göre almaya devam edeceklerini vurguladı.

“Daha güçlü ve daha dayanıklı bir bankacılık sistemi için zayıf noktaları ele almaya kararlıyız”

Konuşmasının sonunda ABD’de bankacılık sektörünün durumuna da değinen Powell, bankacılık sisteminin sağlam olduğunu yineledi.

Silikon Vadisi Bankası da dahil olmak üzere son banka başarısızlıklarının ve bunun sonucunda ortaya çıkan bankacılık gerilimlerinin, bu büyüklükteki bankalar için uygun kurallara ve kontrol uygulamalarına sahip olmanın değerini gösterdiğini vurgulayan Powell, daha güçlü ve daha güçlü bir banka oluşturmak için bu zayıf noktaları ele almaya kararlı olduklarını söyledi. esnek bankacılık sistemi

haber-zile.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu