Haber

İtalya’da sel: 3 Ölü, 7 Kayıp

İtalya’da olumsuz hava koşulları nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti, 7 kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

Tüm ülkeyi etkisi altına alan yağışlı ve kuvvetli rüzgarlı hava, özellikle Toskana ve Veneto bölgelerinde sel ve taşkınlara neden oldu.

Toskana Bölge Hükümeti Başkanı Eugenio Giani, yaptığı açıklamada, dün gece Montemurlo kasabasında 84 ve 85 yaşlarında iki kişinin hayatını kaybettiğini, Livorno’nun Rosignano kasabasında ise bir kişinin salgın nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti. olumsuz hava koşulları.

Giani, bölgedeki durumun önemli olduğunu vurgulayarak, halkı evlerinden çıkmamaya davet ederek “olağanüstü hal” ilan etti.

Giani, şiddetli yağışlar nedeniyle bölgelerinden geçen Bisenzio Nehri’nin taştığını, özellikle Seano, Quarrata ve Campi Bisenzio kasabalarına yardım için tekne gönderdiklerini kaydetti.

İtalyan basınında yer alan haberlerde, olumsuz hava koşulları nedeniyle Veneto’da 1, Toskana bölgesinde 6 olmak üzere toplam 7 kişinin kaybolduğu bildirildi.

Olumsuz hava koşullarından en çok etkilenen bölge olan Toskana ile Elba Adası arasındaki feribot seferleri de kuvvetli rüzgar nedeniyle ertelendi.

Ayrıca Toskana’da 40 bin kişiye elektrik verilmediği bildirildi.

Bisenzio Nehri’nin taşması nedeniyle bölgedeki birçok tarım arazisi ve yerleşim yerinin sular altında kaldığı, Prato ve Pistoia kentleri arasındaki demiryolu seferlerinin de durdurulduğu kaydedildi.

Öte yandan kuzeydeki Lombardiya bölgesinin başkenti Milano’da Seveso Nehri’nin bazı noktalarda taşmaya çok yaklaştığı, bu nedenle nehre yakın noktalardan geçen şehir içi toplu taşıma hizmetlerinin güzergahlarının değiştiği belirtildi. değiştirildi.

Sivil Savunmadan Sorumlu Bakan Nello Musumeci, SKYTG24 kanalına yaptığı açıklamada, yoğun yağış ve sel nedeniyle ülke genelinde ulusal olağanüstü hal ilan etmeye hazır olduklarını söyledi.

Daha önce, ülkeyi etkileyen olumsuz hava koşulları nedeniyle Cuma günü Toskana, Veneto, Friuli-Venezia Giulia, Campania ve Liguria bölgelerindeki birçok şehir ve ilçede eğitime tedbir amaçlı ara verildiği açıklanmıştı.

elbistan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu