Haber

İzmir’deki tarihi çarşı esnafı bozulan yollara isyan ediyor.

İzmir’deki tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda esnafın çilesi hiç bitmiyor.

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin almadığı tedbirler nedeniyle yağmurlar sırasında su baskınlarının yaşandığı çarşı, şimdi de bozuk yollarıyla gündemde.

Tarihi Hacı Ahmet Sait Salepçioğlu Camii’nin bulunduğu Kemeraltı Çarşısı’nın esnafı Dr. Faik Muhittin, Adam Caddesi’ndeki bozuk yollara tepki gösterdi.

Yaya ya da araçla karşıdan karşıya geçmekte zorlandıklarını, mallarının toz ve çamura bulandığını belirten esnaf, yol çalışmalarının aylardır bitmediğini söyleyerek duruma isyan etti.

Dün gece yağan yağmurun ardından oluşan su birikintilerinde bazı esnaf botlarla gezerken, yoldan geçenler bozuk yolların tarihi çarşıya yakışmadığını söyledi.

“Ben taksiciyim karşıdan karşıya geçemem”

Taksici Duran Demirok “Ben taksiciyim karşıdan karşıya geçemem. Bu bir rezalet. Bizden de oy isteyecekler. Arabalar geçemez, insanlar nasıl geçecek? yağmur yağmıyor, toz oluyor. Yetkililer bu yolu yapsın” dedi. Gökhan Selçuk, “CHP bizden oy istiyor ama biz nasıl oy kullanacağız? 3 aydır yol böyle. Yazıklar olsun oyumuza. Benden daha fazla oy alamazlar.”sözlerini verdi.

“Ekmek, su, para istemiyoruz, bırakın yolumuzu yapsınlar”

Bölgede bir kafe var; Yılmaz Akköy, müşterilerinin gelememesi nedeniyle dükkanı kapatmak zorunda kaldığını söylese de, şunları söyledi:

“6 aydır çalışmalar sürüyor. Sular içindeyiz. Burası afet bölgesi değil ama esnaf olarak afet bölgesi ilan ettik. Bebek arabaları geçemez, insan geçemez, burası da tarihi çarşı. ekmek su para para istemiyoruz yolumuzu yapmak istiyoruz bu yol yüzünden kafemi kapattım. Çünkü müşteri gelemiyor. Yapmak için yolu kazdılar ama 6 ay oldu. Yetkili bir kişi bu sorun için özür bile dilemedi. İletişimimiz yok.”

“İzmir Büyükşehir Belediyesi 500 metre burası ama kapımızı çalıp soran olmadı”

Bölgede esnaflık da yapan Halit Akgün, “Altyapıyı bir ayda yaptılar ama üst yapı aylardır yapılmadı. 3-4 aydır bu çileyi çekiyoruz. Müşterimiz gelmiyor malımı çamurda açıyorum. Yağmur olmayınca malımı açıyorum. , toz var. Bu rezalete son versinler” dedi.Yakup Gündür de dedi.

hacibektas-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu