Ekonomi

Rusya’nın tarım ödemelerine ABD’den kritik onay

ABD, yatırım bankası JPMorgan Chase & Co’ya Rus Ziraat Bankası’na (Rosselkhozbank) yapılan ödemeleri işleme koyma yetkisi verdi, ancak bu imkan SWIFT iletişim sisteminin yerini almayacak.

Ziraat Bankası’nın SWIFT mesajlaşma sistemine yeniden entegrasyonu, Karadeniz tahıl koridoru anlaşmasının yenilenmesi için Rusya’nın temel taleplerinden biriydi. Rusya, Batı Rusya’nın tahıl ve gübre ihracatı üzerindeki kısıtlamalarını kaldırmadığı sürece anlaşmayı uzatmayacağını açıkladı.

Rus kaynak Reuters’e, “JPMorgan, OFAC’a (ABD Yabancı Varlık Kontrol Ofisi) tarımsal ihracat ödemelerini işleme koyma yetkisi verdi, ancak süreç zor. Bu (yöntem) SWIFT’in yerini alamaz.”

İşlemlere aşina başka bir kaynağa göre, ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD Hazinesi, JPMorgan’dan bu ayki tarım ürünleri ihracatı üzerinde “çok sınırlı ve yakından gözlemlenen” işlemler gerçekleştirmesini istedi.

Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) temsilcisi Gennady Gatilov, Rusya Ziraat Bankası’nın yeniden SWIFT sistemine dahil edilmesini talep ettiklerini ve bankanın süreçlerin “vaka bazında” karara bağlanması yetkisini istemediklerini belirtti. farklı durumlarda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu