Haber

Şırnak Valiliği’nin MHP’li İlhan Hakkında Açıklama Yapmasına Muhalefetten Tepki Yağdı

Şırnak Valiliği’nin MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan için açıklama yapmasına muhalefetten tepki geldi. İlhan adına kayıtlı telefon hattıyla Taksim saldırısını düzenleyen Ahlam Albashir arasında görüşme gerçekleştirildiği tespit edilmişti.

MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan adına kayıtlı telefon hattıyla İstiklal Caddesi’nde bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashir ortasında görüşme gerçekleştiğinin tespit edilmesine ait tartışma sürüyor. 

Şırnak Valiliği’nin MHP’li İlhan hakkında açıklama yapmasına muhalefet milletvekillerinden reaksiyon geldi. HDP Küme Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TBMM Genel Şurası’nda yaptığı açıklamada Şırnak Valisi’nin MHP’li İlhan’ı koruduğunu söyledi. 

MHP Küme Başkanvekili Muhammet Levent Bülbül, Beştaş’ın iddialarına tepki göstererek, ‘Valilikler, kimi durumlarda, bilhassa toplumsal manada infiali uyandıran, diğer bir cins kampanyalara dönüşen ve mahallî manada da birtakım kahırlara sebep olabilecek konularda açıklama yapma gereği duyuyorlarsa takdirlerindedir ve bu açıklamanın kesinlikle haklı bir münasebeti kelam konusu olmuştur‘ dedi.

CHP’li Özel: “Valiliğin bir ittifakı desteklediğinin göstergesi”

CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel, Şırnak Valiliği’nin MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan hakkında açıklama yapmasına tepi gösterdi. Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ‘MHP’li bir siyasi partinin ilçe başkanı için açıklama yapması yerleşik uygulamalara aykırıdır. Valilik, bu olay CHP’li liderin başına gelse tıpkı formda davranır mıydı? Bu, devletin çürümüşlüğünün ve tüm gücüyle bir ittifakı desteklediğinin göstergesidir’ dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da Şırnak Valiliği’nin MHP ilçe liderini aklama kederine düştüğünü söyledi. Başarır, ‘Orası valilik mi? İktidar ve küçük ortağının avukatlık bürosu mu?’ diye sordu.

TİP’li Şık: “Herkes her şeyin farkında ama sessizlik hakim”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ise ‘Osman Kavala tıpkı baz istasyonundan Henri Barkey’in telefonuyla sinyal eşleşmesi olduğu için 5 yıldan fazladır mahpusta tutulurken bir katliam şüphelisiyle görüşmesi olan korucunun avukatlığını Şırnak Valiliği üstlendi. Herkes her şeyin farkında lakin sessizlik daha hakim’ yorumunu yaptı.

‘Tarih boyunca bu türlü Vali görmedik’ diyen İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, ‘Bir vakitler bakanlar, müsteşarlar valinin önüne geçmezlerdi. Bu bir kahtı ricaldır. Fetrettir!’ ifadeleriyle Şırnak Valisine tepkisini dile getirdi.

HTS kayıtlarında yapılan incelemede İstiklal Cadde’sindeki bombalı saldırının şüphelisi Ahlam Albashir ile MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan adına kayıtlı telefon arasında görüşme yapıldığı tespit edilmişti.

İlhan düzenlediği basın toplantısında ‘Bu sınır, 2019’da kimlik fotokopim kullanılarak çıkarılmış, düzmece bir sınır. Bu sinirle ilgili öteki bir görüşme de yoktur. Asılsızdır’ demişti. 

Şırnak Valiliği de konuya ilişkin açıklama yapmıştı. Açıklamada  ‘GSM bayisince sınırın yasadışı yollardan üçüncü şahsa verildiği’ öne sürülmüştü. Valilik açıklamasında şunlar kaydedilmişti:

‘GSM sınırının, MHP Güçlükonak İlçe Lideri Mehmet Emin İlhan ismine Cizre ilçesinde bulunan GSM bayisi tarafından yasadışı yollarla çıkarılarak çizginin üçüncü şahsa verildiği ve kelam konusu GSM bayisinin yasa dışı faaliyetlerinden ötürü daha evvel kapatıldığı, bahse husus GSM çizgisinin Mehmet Emin İlhan tarafından kullanılmadığı, Mehmet Emin İlhan’ın tabirinin cumhuriyet başsavcılığınca alınmasına müteakip özgür bırakıldığı kamuoyuna hürmetle duyurulur.’

Şırnak Valiliği’nin açıklaması

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu