Sağlık

Togan Demircan “Çünkü Borçlular.”

Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, milyonları ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde kamu hakem heyetinin son kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Demircan, “Kimin borcu var? Memur borçlu, emekli borçlu, toplu sözleşme masasında en çok üyeye sahip iki konfederasyon da borçlu. Bu onların sadakat borcudur. Yüzde 1 ve yüzde 2’nin diyetinin parasını ödediler. Memurun emeği, alın teri ve geleceği sayesinde.

Yeni Eğitim Dönemi Öncesinde Yapılması Gerekenler!

“Anlaşamadık, konu hakeme gitti” Bu sözler memurların lideri Ali Yalçın’a ait. Bu cümleyi söyledikten sonra tüm sorumluluklarından kurtulduğunu düşünür ve topu halk hakem heyetine atar. Kamuoyu tahkim mahkemesine “noter” diyor.

Önceki toplu sözleşmede birebir konuşulan unsurları masaya getirerek kimi kandırdınız? Yüzde 36’nın yanı sıra aynı konuların yeniden tartışılmasını sağlayarak mali ve sosyal haklardaki kayıpları neden yeniden tescil ettirdiniz?
Memur, kamu patronunu ve hakem heyetini suçluyor, halk da memuru sizi suçluyor. Kimi kandırmaya çalışıyorsun?

Her şeyden vazgeçen Ali Yalçın, “Enflasyon farkı toplu sözleşme kazancıdır” diyor. Enflasyon farkının artış olmadığını söyleyerek bunu kabul ettirdik. Hey Ali Yalçın, TÜİK’in açıkladığı enflasyonu memur ve emekliler altı ay dengelemek zorunda mı? Enflasyon farkı neden her ay ödenmiyor? Dersinize iyi çalışmıyor musunuz? Siz bir eğitimcisiniz, elinizi vicdanınıza koysanız ve kendinize bir karne verseydiniz en yüksek notunuz ne olurdu?

Bazı kesimler kamu patronu heyetini, hakem heyetini kınıyor ama memur Sen’e karşı en ufak bir refleks yok. Bunu anlamak mümkün değil. Bir kamu görevlisi “hükümet birliği” anlayışıyla sendikaya üye olabilir mi? Ne yazık ki Türkiye’de bu mümkün. Peki, eğer hükümetin sendikası yani sarı sendika ise neden çalışanlara tek bir çivi bile çakmadığını anlamak mümkün değil. Yani sorun sadece birkaç ya da beş meclis kotası değil. Burada oynanan oyunu anlaması gereken en kötü kişiler ise önlisans mezunu kamu çalışanlarıdır.
Resmi gazeteyi okuduk, yemin ederim tek bir kazanç yok.

Saygınlık, grev hakkı, yoksulluk sınırının üzerindeki maaşlar, ikramiyeler, ödemeler, döner sermaye ek ödemesinin emekliliğe yansıması, 5510, YHS GİH sınıfına geçiş, 1. derece memurlar için 3600 ek gösterge, gece çalışması, tatil ve tatil vardiyaları, fazla mesai ücretleri, 24 saat kesintisiz kreş hizmeti, uzman ebe ve hemşirelerin maddi kayıpları, sağlık çalışanlarına yönelik sosyal tesisler, şehitlik, görev malullüğü, iş kazaları, mobbing, şiddet, kira yardımı, eş yardımı oranları, giyim yardımı oranları, artan zam…

Bu konularla ilgili resmi gazetede bir şey var mı? Yok. Ancak hakem heyeti noter değildir!. Kim bu noter? Sendika mı? (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu