Haber

Yunanistan’da ana muhalefet Türkiye’yi ülkenin savunma sanayisine örnek gösterdi.

Yunan Parlamentosu’nda bir grup bulunan parti liderleri, Yunan Devlet Televizyonu ERT’de yayınlanan canlı yayında ekonomi, sağlık ve eğitim sistemleri, savunma, göç sorunu gibi birçok konuyu ele aldı, dış politika ve savunmayı değerlendirdi.

Yunanistan Başbakanı ve Yeni Demokrasi Lideri Kiryakos Miçotakis, görev süresi boyunca Yeni Demokrasi hükümetinin Yunan silahlı kuvvetlerini güçlendirecek silahlanma programları uyguladığını savundu.

Ana muhalefet partisi genel başkanı Alexis Tsipras, Yeni Demokrasi hükümetinin uyguladığı yaklaşık 15 milyar avroluk silahlanma programını Yunan savunma sanayisine katkı sağlamadığı gerekçesiyle eleştirdi.

Tsipras, SYRIZA’nın iktidara gelmesi durumunda silahlanma için Yeni Demokrasi kapsamında imzalanan anlaşmaları uygulayacaklarını ancak bu anlaşmalar kapsamında Yunan savunma sanayisine katkı sağlayacak çalışmaları talep edeceklerini belirtti. “Türkiye’nin (silahlanma) programlarının yüzde 60’ı kendi milli sanayisinde iken, Yunan savunma sanayisine vidayı takmamamız mümkün değil.”dedi.

https://twitter.com/atsipras/status/1656360926855983123

Yunanistan Çözüm Partisi Lideri Kiryakos Velopulos, Türkiye ile Yunanistan arasındaki anlaşmazlıkların bir Avrupa sorunu olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, “Yalnızdık, yalnızız ve yalnız kalacağız” ifadelerini kullandı.

Mera 25 Partisi Genel Başkanı Yanis Varoufakis, Türkiye ile yaşanan sorunlara yönelik ikili müzakereler yerine deniz yetki alanlarının belirlenmesi için bölgesel bir konferans düzenlenmesini önerdi.

antakyaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu