Haber

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Çin Devlet Başkanı Xi ile Ukrayna savaşını görüştü

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile Ukrayna’daki savaş hakkında telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.

Almanya Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre Steinmeier, Çin Devlet Başkanı Xi ile bir saatlik görüşmesinde ikili ilişkiler ve Çin’deki Kovid-19 durumu ile Ukrayna’daki savaşı ele aldı.

Almanya’nın Ukrayna’yı desteklemeye devam etme kararlılığını yineleyen Steinmeier, “Avrupa, Rusya’nın tehditlerinden çekinmeyecek ve enerji krizine karşı önlemler aldı. Rusya’nın saldırganlığının ardından Ukrayna’nın kendini savunma kabiliyeti ve Avrupa birliği güçlendi. Putin burada. ciddi yanlış hesap.” terimleri kullandı.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Xi’ye Rusya’nın nükleer tehditlerini açıkça reddettiği için teşekkür etti.

Steinmeier, G20 ülkelerinin uluslararası hukukun geçerliliğine vurgu yapan ve savaşın insani ve ekonomik sonuçlarına ilişkin uyarılarda bulunan ortak sinyalini memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Avrupa ve Çin’in savaşı bitirmek, Ukrayna’nın egemenliğine saygı duymak ve Rus askerlerini (Ukrayna’dan) çekmek konusunda ortak çıkarları olduğunu vurgulayan Steinmeier, Xi’den Rusya üzerindeki nüfuzunu kullanarak Putin’i bu yönde etkilemesini istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu