Haber

Bakan Dönmez, ‘Millet Buluşuyor’ programına katıldı

Cumhur İttifakı partilerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı ‘Cumhur Buluşuyor’ programında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Yenilenebilir enerjide dünyada 12, Avrupa’da 5. sıradayız. “

Şehit Anıl Gül Spor AK Parti Eskişehir Enerji ve Ussal Kaynaklar Bakan Yardımcısı Fatih Dönmez, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, AK Parti Eskişehir MKYK Üyesi Burhan Sakallı, MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail. Candemir, BBP Genel Merkez MKYK Üyesi Ahmet Namık Akdoğan, Refah Partisi Eskişehir İl Başkanı Osman Mandacı ve çok sayıda partili katıldı.

“6,5 milyar dolarlık maden ihracatıyla Cumhuriyet tarihimizin en yüksek rakamına ulaştık”

Programda konuşan Bakan Dönmez, uzmanlık alanı olan iktidar konusunda ülkenin elde ettiği başarılardan bahsederek, “Karadeniz gazını bulduk, çıkardık ve milletimizin hizmetine sunduk. Akkuyu Nükleer Santrali’nin temelini atarak nükleer yakıtı sahaya kazandırdık. Yenilenebilir enerjide dünyada 12. Avrupa’da ise bor karbür tesisimizde 5. sırada yer aldık. Eskişehir’de pilot nadir toprak elementleri tesisimizi açtık. Pilot lityum üretim tesisimiz Eskişehir’de yeniden hizmete açıldı. 6,5 milyar dolarlık maden ihracatıyla Cumhuriyet tarihimizin en yüksek rakamına ulaştık. Gaz depolama tesislerimizin kapasitelerini genişlettik. 81 ilimize doğalgaz getirdik” dedi.

“Uzay yarışında da varız”

Yakında ilk Türk astronotunun uzaya gönderileceğinin müjdesini veren Bakan Dönmez, “Havacılık ve uzay ajansı ile artık dünyanın bize dar geldiğini söyledik. Biz de uzay yarışındayız. İnşallah çıkarız” dedi. ilk Türk astronotunu bir an önce uzaya gönderin.”

“Günde 100 bin varil petrol üreteceğiz”

Gabar Dağı’nda yapılan iki büyük keşifle ilgili konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, günde 100 bin varil petrol üretileceğini belirterek, “Bugün Türkiye savunma sanayinde ihracatçı konumuna geldi. Savunma sanayimizde yerlilik arttı, terör soluğu kesti”Petrol kuyuları kazıyoruz. Tanrıya şükür onları bulduk. Son olarak Gabar’da iki büyük keşif yaptık. İkisine de şehitlerimizin adını verdik. Bir şehidimize Esma Çevik, diğerine şehidimizin adını Aybüke Yalçın koyduk. İnşallah Şehit Aybüke Yalçın sahamızdan günlük 100 bin varil petrol çıkaracağız.”

“Türkiye’nin ne kadar düşmanı varsa hepsine de söz verildi”

Bakan Dönmez, konuşmasının devamında Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanımız geçenlerde ‘Kılıçdaroğlu ortakları tarafından sazan sarmalına sarılmış’ dedi. Yüzde 1 bile oyu olmayan 4 partiye 40 milletvekili verdi.Ona sorarsanız ben muhasebeciyim der.Ona sorarsanız bana rakamlar sorulacak der. partisinin 40 milletvekilini veren, türkiye’nin başına bu gelirse kusura bakmayın, cehaletten ne veriyor, aslında terör örgütlerine, gittiği avrupa başkentlerine, amerika’ya ne vaatler verdi bilmiyoruz. Kandil’e Pensilvanya’ya ne vaatler verdi bilmiyoruz.Ben daha Müslümanım diye 40 takla atıyorlar.Milliyetçi seçmenin yanında milliyetçi oluyorlar.Diyarbakır’da Selahattin Demirtaş’a selam gönderiyorlar,Erzurum’da ağızlarını açmıyorlar. Konya’da Seyit’in torunuyum derler, Anadolu’ya gider ümmetçi olurlar, “Ege laik olur. Girdikleri kabın şeklini alırlar. Bunlara inanç yoktur. Onlara güven olmaz.” – ESKİŞEHİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu