Oyunlar

Büyük Windows 11 güncellemesi 22H2, bu kez de performansı vurdu

Büyük Windows 11 2022 Güncellemesi (22H2), Microsoft’tan bekleyebileceğimiz gibi pek de sorunsuz olmadı ve şimdi, bildirilen bazı yeni sorunlar da var. Microsoft, bazı kullanıcıların “bazı oyunlarda beklenenden daha düşük performans” yaşayabileceğini söylüyor.

Eğer Windows 11 güncellemesini yüklediyseniz ve oyunlarda sorun yaşıyorsanız, nedeni tam da bu olabilir. Microsoft’a nazaran, bunun nedeni kimi oyunlar ve uygulamaların “tüketiciler tarafından kullanılması amaçlanmayan GPU performans hata ayıklama özelliklerini istemeden etkinleştiriyor” olması. Yani bu, olmaması gerektiği halde açılan yerleşik bir Windows 11 özelliği.

Düzeltmek mümkün mü?

Microsoft, yanlışa karşı savunmasız olabileceğini düşündüğü bilgisayarlara 22H2 güncellemesinin dağıtımını duraklattı, lakin zati yüklediyseniz, resmi tavsiye, etkilenen programları ve oyunları daha yeni sürümlere güncellemenin tahlile yardımcı olabileceği tarafında.

Bunun dışında Microsoft, “bir çözüm üzerinde çalıştığını ve gelecek bir sürümde bir güncelleme sağlayacağını” söylüyor. Yani öteki bir deyişle, bir düzeltme gelene kadar beklemeniz gerekecek. Bu sırada oyunları meselesiz oynamaya devam etmek istiyorsanız, Windows’u güncellemeden evvelki haline çevirmeyi de deneyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu