Ekonomi

FTX, Solana varlıklarının satışı için yeni bir yöntem deneyecek

Investing.com – FTX, Solana’ya yönelik ilgi artışı devam ederken kilitli SOL varlıklarını açık artırma yöntemiyle satmayı planlıyor.

Amatörlerin bile profesyoneller gibi kazanabileceği dünyaya adım atın. InvestingPro şimdi %20 indirimde. Kupon kodu: INVTROZEL1A

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

Kripto piyasasının öngörülemez koşulları ve SOL varlıklarındaki önemli değer artışını göz önüne alan FTX kayyumunun daha önce doğrudan satış yöntemini kullanırken bu sefer açık artırma yöntemini kullanmaya karar vererek Solana varlıklarından daha fazla gelir etmek istediği belirtildi.

İflas sürecini başarılı şekilde yönetmeye devam eden FTX, daha önce 1,9 milyar dolar değerindeki SOL tokenlerini Pantera Capital ve Galaxy Digital gibi sektörün önde gelen şirketlerine satmayı başarmıştı. Yüksek miktarlı satışa rağmen SOL, piyasada istikrarlı kalmayı başardı ve yükseliş trendini korudu.

Figure Markets tarafından duyurulan açık artırma ile amacın bu yükseliş ivmesinden yararlanmak olduğu dile getirildi. Ancak şu ana kadar açık artırmanın tarihi ve nasıl yapılacağı konusunda bilgi verilmedi.

Solana son haftalardaki düşüşe rağmen trendini koruyor

Solana’nın geçen yıl Ekim ayından bu yana genel yükseliş trendiyle önemli kazanımlar elde etmesi, FTX’in varlıklarını elinden çıkarırken açık artırma yöntemini düşünmesindeki en büyük faktör oldu.

FTX, iflas edene kadar SOL tokeninin en büyük sahipleri arasında yer alıyordu ve kripto borsasının çöküşünden en çok zarar gören altcoin’lerin başında SOL geldi. İflas başvurusunda bulunulduktan sonra FTX’e atanan kayyum ise alacaklara ödeme yapabilmek için varlık satışına başladı. Bu süreçte FTX, kilitli Solana varlıklarının yaklaşık 3’te 2’sini sattı. Bu satışlar ortalama 60 dolar fiyatından gerçekleşirken şirket, yaklaşık 2,6 milyar dolar gelir elde etti.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

FTX’in belirli bir tarihe kadar satılamayacak olan kilitli Solana varlıkları için açık artırma yöntemine göre yapacağı belirtilen satışın yoğun ilgi göreceği düşünülüyor. SOL, şu an 150 dolar civarında işlem görürken tokenlerin kilidinin açılmadan satılacak olması, önemli fiyat değişimleri göz önüne alındığında belirli bir risk içeriyor. Buna rağmen Figure Markets tarafından yapılan açıklamada kilitli tokenler için ciddi bir ilgi olduğundan bahsedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu