Haber

Turgutlu’da DNA Testiyle Kanıtlanan İddia: İşadamının Mal Varlıkları Üzerinde Tedbir Alındı

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yıllarca hizmetçi olarak çalıştığı ev sahibinin babası olduğunu öğrenen kadının iddiasını DNA testiyle kanıtlamasının ardından mahkeme, merhum iş adamının malına tedbir koydu. .

HAMİLELİK DÖNEMİNDE BİRİYLE EVLENDİLER

Turgutlu ilçesinde iş adamı Niyazi Üzmez’in evinde uzun yıllar annesiyle birlikte hizmetçilik yapan Kalbiye Sağlam (72), gerçek babasının Niyazi Üzmez olduğunu öğrendi. Üzmez’den hamile kalan annesi o dönemde fabrikada bekçi olarak çalışan biriyle evlendi ve o doğduğunda Sağlam, Üzmez’e öz babası olduğunu iddia ederek babalık davası açtı.

DNA TESTİ İLE KANITLANMIŞTIR

Dava süreci devam ederken 20 Şubat 2023’te hayatını kaybeden Niyazi Üzmez’in cenazesi defnedilmeden önce mahkeme kararıyla DNA örneği alındı, yapılan test sonucunda Kalbiye Sağlam’ın tezi doğrulandı. İzmir Adli Tıp Kurumu. Test sonuçlarının Turgutlu Aile Mahkemesi’ne sunulmasının ardından Turgutlu Sulh Ceza Hakimliği’nde mal varlığının tespiti için dava açıldı. Temmuz ayında görülen duruşmada mahkeme, Niyazi Üzmez’in mal varlığına tedbir kararı verdi.

VARLIKLARA İLİŞKİN TEDBİR UYGULANDI

Avukat Varol Turbay, Kalbiye Sağlam’ın yıllarca çalıştığı konutta işvereninin babası olduğunu öğrenmesi üzerine türev sürecini başlattıklarını ve süreci yakından takip ederek DNA testi sürecini tamamladıklarını ifade etti. Turbay, DNA testinin sonuçlanmasının ardından Sağlam’ın hizmetçi olduğu ev ve diğer malvarlıklarının miras hakkının Sağlam’a ait olduğunu söyledi.

MADDİ ZARAR DAVASI AÇILDI

Niyazi Üzmez’in vefatından önce babalığı kabul etmemesi nedeniyle Turgutlu Asliye Ceza Mahkemesi’nde 720 bin lira manevi tazminat davası açtıklarını belirten Turbay, “Kalbiye Sağlam’ın maddi ve manevi olarak teslim edilmesini bekliyoruz. mahkemelerde birkaç duruşmadan sonra haklar.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu