Haber

Gazi Meclisi 103 yaşında

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1921’de Milli Bayram olarak kutlanması kararlaştırılan 23 Nisan’ı 23 Nisan 1929’da çocuklara armağan etti. Böylece 23 Nisan ilk kez kutlandı. 1929’da Çocuk Bayramı olarak zaman.

23 Nisan 27 Mayıs 1935’te çıkarılan Milli Bayramlar ve Umumi Bayramlar Hakkında Kanun ile “Milli Egemenlik Günü” olarak kutlanmaya devam edilmiştir. 1981 tarihli Ulusal Bayramlar ve Genel Bayramlar Kanunu’nda 20 Nisan 1983 tarihinde yapılan değişiklikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nın adı “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak değiştirilmiştir.

DÜNYADA ÇOCUKLARA TATİL SUNAN TEK ÜLKE

1979 yılında ilk kez 6 ülkenin katılımıyla uluslararası boyuta taşınan bu milli bayramda dünyanın birçok ülkesinden çocuklar Türkiye’ye gelmeye başladı. Dünyada bayram tatili veren ilk ve tek ülke Türkiye. çocuklarına bayram ettirin ve bu bayramı tüm dünya ile paylaşın.

DEVLET MEMURU ANITKABİR’E GİDECEK

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Meclis’te Atatürk Anıtı’na çelenk koyacak, Anıtkabir’de yapılacak tören ve Birinci Meclis’te yapılacak anma törenine katılacak. Şentop’un katılımıyla “Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi Bilim Şenliği” ve “23 Nisan Çocuklar Özel Oturumu” gerçekleştirilecek.

mutkiajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu