Sağlık

Hayal Kırıklığına Uğrayanların Her Romantik İlişkiden Sonra Kendilerine Sormaları Gereken 9 Soru

Her romantik ilişki her zamanki gibi bitmez ve hayal kırıklıkları oldukça doğaldır. Bu süreçte değerli olan kendinize doğru soruları sormanız ve bu soruları dürüstçe cevaplamanızdır. Aşağıda size yardımcı olabilecek birkaç soru var!

1. Sanki tam olarak ne istediğimi bilmiyormuşum gibi?

Hayatı kolaylaştırmak için ne istediğinizi bilmeniz gerekir. Bilmiyorsanız, insanlar ‘ne istediğinizi bile bilmiyorsunuz’ diyerek sizi rahatsız edeceklerdir. Takıntılarınızı ve deneyimlerinizi bir kenara bırakın ve sadece ne istediğinize odaklanın. O zaman sorun olarak gördüğünüz şeylerin ne kadar kolay olduğunu anlayacaksınız.

2. Diğer kişinin ne istediğini görmezden geliyor muyum?

Bunu bencillik veya narsistlik olarak görmemeniz konusunda sizi uyarmama izin verin. Kendi isteklerinizin diğerinin isteklerinden daha değerli olup olmadığına nasıl karar verdiğinizi düşünün ve başkalarının isteklerine nasıl tepki verdiğinizi hatırlamaya çalışın.

3. Kendimi düzgün tanıtamıyor muyum?

Karşınızdaki kişi sizi rahatsız eden davranışlarda bulunuyor ve siz de pek hoşlanmadığınız durumlarla karşı karşıya kalıyorsunuz. Bu durumda ya karşınızdaki kişi sizi hiç tanımıyor ya da sırf sizi sinirlendirmek için bunu bilerek yapıyor. Bunu aklınızda tutmaya çalışın!

4. Diğer kişi için farklı bir kişiye mi dönüşüyorum?

Sırf biri için kendinize karakter yarattığınızı düşünüyorsanız bunun önüne geçmek için kendinizi çok iyi tanımanız gerekiyor. Kendinize yabancılaştığınız durumlarla karşılaşıyorsanız, sadece sevdiğiniz kişi için kendinizden ödün vermiş ve olmadığınız biri haline gelmişsiniz demektir.

5. Karşımdaki kişiyi kaybetmemek için kendi isteğimi iletemez miyim?

Sırf karşınızdaki insanı kaybetmemek için kendinizden ve isteklerinizden ödün verip vermediğinizi bir düşünün. Cevabınız evet ise bu aslında sağlıklı bir ilişki değil ve biterse size fayda sağlayacaktır. Kendi isteklerinizi bile ifade edemediğiniz bir ilişkide nasıl tatmin olabilirsiniz?

6. Geçmiş sorunları bağlantılarıma yansıtıyor muyum?

Geçmiş çıkarları, ailevi veya kişisel sorunları bağa yansıtmak birden fazla soruna neden olur. Muhtemelen bilinçsizce geçmişteki sıkıntılarınızı düşünüyorsunuz ve bu sizi sağlıksız bir ilişkinin ardından mutsuz etmeye itiyor olabilir.

7. Bazı şeyleri görmemek konusunda neden bu kadar ısrarcıyım?

Çevrenizde ‘çok sevmekten gözlerime perde indi, ne olduğunu göremedim’ diyen birileri olmuştur herhalde. Aynı şeyi yaşamış olabilirsiniz. Karşındaki insanı o kadar çok seversin ki bir süre sonra yaptıklarını, kusurlarını göremezsin. Bu nedenle boşa gitmemesi için her zaman mantığınızı ön planda tutacak şekilde hareket etmenizi öneririz.

8. Sorunları çözmeye çalışıyor muyum?

Bir ilişkideyken karşılaştığınız problemler karşısında giydiğiniz durumu hiç düşünmeyi bıraktınız mı? Hayal kırıklığına uğramanızın nedenlerinden biri muhtemelen meseleler karşısında şaşkına dönmeniz ve gerçeği analize getirememenizdir.

9. Bundan sonra olacaklar için kendimi hazır hissediyor muyum?

Yeni bir bağlantı kurmaya veya ölü bir bağlantıdan kurtulmaya hazır olup olmadığınızı merak ediyor olabilirsiniz. Bu oldukça normal bir durumdur ve bu süreçte yapılacak en sağlıklı şey kendinizle ve sevdiğiniz diğer insanlarla vakit geçirmektir. Bu sayede kendinizi tanımaya daha fazla odaklanabilir ve bağlantıda ne isteyip ne istemediğinizi daha net görebilirsiniz.

haberyalvac.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu