Ekonomi

Humanis, Türkiye’den Çin’e ilaç ihraç eden ilk şirket oldu

3 kıtada 25 ülkeye ihracat yapan Humanis, küresel etki ağını güçlendiriyor. Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilaç firmalarından biri olan Humanis, Avrupa Birliği kalite standartlarında üretim yetkinliği sayesinde güçlü bir pazar olan Çin’e ihracat atağının ilk adımını attı. Bahisle ilgili açıklama yapan Humanis CEO’su Yunus Sancak, “Çin pazarı Türk üreticiler için değerli bir potansiyele sahip. Gerek üretim kapasitemiz gerekse Ar-Ge yatırımlarımız ile küresel ölçekte gücünü kanıtlamış bir firma olarak bu pazarda yerimizi almaya hazırız. Avrupa Birliği standartlarında üretim yetkinliğine sahip Çin gibi güçlü bir ülkenin Humanis’i tercih etmesi ülkemiz ve şubemiz için oldukça maliyetlidir. Önümüzdeki dönemlerde yatırımlarımızı güçlendirerek Çin’deki adımlarımızı hızlandırmayı hedefliyoruz” dedi. şeklinde konuştu.

2010 yılında yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırımla ilaç sektörüne güçlü bir giriş yapan Humanis, insan odaklı sağlık ideolojisini tüm dünyada ulaşılabilir kılmak için var gücüyle çalışıyor. Yaptığı yatırımlar ve Çerkezköy’deki değerli potansiyele sahip üretim tesisi ile Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilaç firmalarından biri olmayı başaran Humanis, sahip olduğu GMP (İyi Üretim Uygulamaları) sertifikaları ile dünya çapındaki firmalara üretim hizmeti vermektedir. dış pazarın etkili oyuncularından biri haline geldi.

YUNUS SANDAK: “ŞİMDİYE KADAR İHRACATTA ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ”

Humanis’in üretim ilkeleri hakkında konuşan CEO Yunus Sancak, “Humanis’in insan odaklı sağlık felsefesini temel alan stratejisi doğrultusunda yatırımlarımızı ve satın almalarımızı büyütmeye devam ediyoruz. Bugün tecrübeli ekibimiz, üretim kapasitemiz ve teknolojik altyapımız sayesinde birçok formda ilaç üretebilecek durumdayız. Yerli üretimin değeri giderek artan bir üyesi olarak ihracatta da uzun süredir önemli adımlar atıyoruz.” bilgileri verdi.

“Almanya, İngiltere, İtalya, İspanya gibi ülkeler olmak üzere 3 kıtada 25 ülkeye ihracat yapıyoruz. Almanya’da kurduğumuz ofisimizde ürünlerimizi Avrupa pazarına kendimiz satmak için çalışmalarımıza başladık.” Yunus Sancak yaptığı açıklamada, Türkiye’nin gelişmiş ilaç sektörü sayesinde yüzlerce ülkeye ilaç ihraç edebilecek bir pazar payına sahip olduğunu vurguladı.  

YUNUS SANDAK: “TÜRKİYE’DEN ÇİN’E İLAÇ İHRACATI YAPAN İLK FİRMA OLDUK”

“Çin, yaklaşık bir buçuk milyarlık nüfusu için uygun fiyatlı ve erişilebilir ilaçlar sağlarken ilaç endüstrisinin büyümesini teşvik etmelidir. Bu nedenle jenerik ilaçlar Çin ilaç endüstrisinin temel direğidir.” Yunus Sancak, Çin pazarına ilişkin değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

“Çin pazarı, Türk üreticiler için değerli bir potansiyele sahip. Gerek üretim kapasitemiz gerekse Ar-Ge yatırımlarımız ile küresel ölçekte gücünü kanıtlamış bir firma olarak bu pazarda yerimizi almaya hazırız. Yakın zamanda bir çalışmalarımızla ilk adımı atarak Türkiye’den Çin’e ilaç ihraç eden ilk firma olduk. Önümüzdeki dönemlerde yatırımlarımızı güçlendirerek Çin’deki adımlarımızı hızlandırmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin en büyük eşdeğer ilaç üreticilerinden biri olarak Çin pazarını büyük bir fırsat olarak görüyoruz.”

YUNUS Sancak: “İLKTE 5 MİLYON DOLARLIK SATIŞ HEDEFİMİZ VAR”

Kardiyoloji ve göğüs hastalıkları alanında kullanılan bir ilaçla Çin’e ilk adımı attıklarını anlatan Yunus Sancak, şunları kaydetti:

“Bu ürünün geliştirilmesi, lisanslanması ve ticari üretimi için gerekli altyapının hazırlanması için yaklaşık 2,3 milyon dolar yatırım yaptık. Bu ürün ile Çin pazarında ilk etapta 5 milyon dolarlık satış hedefliyoruz. Bu kârı sürekli büyüme ve gelişmeye harcayarak en kısa sürede Çin’e ihraç ettiğimiz lisanslı ürün sayımızı artıracağız” dedi.

Almanya, Belçika, Kanada ve Rusya’dan GMP sertifikalarına sahip olan Humanis’in lisans aşamasında olan ve yakında satışa başlayacak olan Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt, Ürdün, Filipinler, Kırgızistan, Ukrayna ve Rusya pazarları için de çalışmaları bulunmaktadır. . Önümüzdeki dönemde Avrupa’daki mevcut ihracatını artırmayı planlayan şirket, ABD ve Güney Amerika pazarlarına da girmek için hazırlıklara başladı.

Humanis Hakkında:

2010 yılında Saya Kümelenmesi bünyesinde Pharmactive olarak hizmet vermeye başlayan firma, 2023 yılından itibaren Humanis adı altında faaliyetlerine devam etmektedir. herkes için sürdürülebilir sağlık’, 200 milyon dolarlık yatırımla Çerkezköy’de kurduğu üretim tesisi ve Ar-Ge merkezi ile hem branşına hem de Türkiye’ye değerli katkılar sağlayan bir sağlık şirketidir. Dünyanın en büyük küresel ilaç firmaları ile üretim ortaklıkları yaparak uluslararası pazarda yetkinliğini kanıtlayan Humanis, yenilikçi, sağlam ve etik maliyetler çerçevesinde tüm dünyada insanlık ve insan yaşamı için değer yaratmayı hedeflemektedir. Pediatri, Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Kulak-Boğaz-Burun, Dahiliye, Enfeksiyon, Gastroenteroloji, Dermatoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Ortopedi ve Acil gibi birçok farklı tedavi alanında etkin bir portföye sahip olan Humanis, insanlığını sürdürmeyi hedeflemektedir. odaklı yenilikçi sağlık ideolojisi. alanında da çalışmalar sunmaktadır. Humanis farklı tedavi alanlarında sunduğu analizlerle sağlıklı bir geleceği korumak için çalışmaktadır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

nurhak-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu