Haber

İran, İngiltere Büyükelçisini protesto etti

İran Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle İngiltere’nin Tahran Büyükelçisi Simon Shercliff’i bakanlığa çağırdı.

İran Dışişleri Bakanlığı’nın eski adı Twitter olan X sosyal medya platformu hesabından yapılan açıklamada, Shercliff’in bakanlığa çağrıldığı belirtildi.

Açıklamada, Shercliff’in Gazeteciler Günü’ne ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın rahatsız edici olduğu, bu nedenle Dışişleri Bakanlığı Batı Avrupa Genel Müdürü Majid Nili tarafından arandığı kaydedildi.

Shercliff’in paylaşımının diplomatik uygulamalarda olağandışı, içişlerine müdahalenin açık bir örneği ve kabul edilemez olduğu vurgulanarak, İran’ın güçlü protestosunun kendisine iletildiği ifade edildi.

Batı Avrupa Genel Direktörü Nili, “Burası İran İslam Cumhuriyeti. İran İslam Cumhuriyeti’nin egemenliğinin keyfi hareketlerle yok sayılmasına izin vermeyeceğiz” dedi. söz konusu.

Londra merkezli bazı medya kuruluşlarının “ifade özgürlüğü bahanesiyle İran’a karşı yıkıcı eylemlerde bulunduğunu” belirten Nili, “İran halkına karşı sicili açık olmayan İngiltere, İran İslam Cumhuriyeti hakkında yorum yapacak durumda değil. İran.” görüşünü paylaştı.

İngiltere’nin Tahran Büyükelçisi Shercliff, İran’da Gazeteciler Günü olarak kutlanan 8 Ağustos’ta yaptığı paylaşımda, “Görevine izin verilmeyen ve güvenliklerinin tehlikede olduğunu gören gazetecileri anıyoruz. Bir kez daha serbest bırakılmasını talep ediyoruz.” İran İslam Cumhuriyeti’nden gazeteciler de dahil olmak üzere keyfi olarak gözaltına alınan şahısları talep ediyoruz.” Sözlerini kullandı.

adapazarihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu