Haber

İslam İşbirliği Teşkilatı, İsrail’in Cenin’de 3 Filistinliyi öldürmesini kınadı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İKÖ), İsrail güçlerinin bu sabah işgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin kentine düzenlediği ve 3 Filistinliyi öldüren baskını kınadı.

İKT’den yapılan yazılı açıklamada, Filistin halkına yönelik yapılan yanlışların ve devam eden saldırıların soruşturulması ve İsrail’in hesap vermesi gerektiği belirtildi.

İsrail güçlerinin Cenin’e düzenlediği baskını ve 3 Filistinlinin hayatını kaybetmesini kınayan İKT, El Halil’deki Harem-i İbrahim Camii, okullar ve Filistin mülklerini hedef alan saldırılara da tepki gösterdi.

İKT, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular sorununu pekiştirdiğini vurgularken, uluslararası kurumları ve insan hakları kuruluşlarını “son dönem kanseri olan Filistinli bir mahkum olan Nasır Ebu Hamid’in serbest bırakılması için adım atmaya” davet etti.

Açıklamada, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler’e (BM) de “İsrail’in devam eden saldırılarının önlenmesi ve Filistin halkına uluslararası koruma sağlanması” çağrısında bulunuldu.

Arap Birliği uluslararası topluma İsrail’den hesap sorma çağrısında bulundu

Arap Birliği’nin Filistin ve işgal altındaki Arap topraklarından sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Said Ebu Ali, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

İsrail güçlerinin saldırılarını kınamak artık yeterli değil” dedi. Ebu Ali ifadesini kullanan Ebu Ali, bu suçların İsrail’in Filistin davasını hedefleyen bir planının parçası olduğunu vurguladı.

İsrail’in Filistinlilere karşı her gün “infaz, tutuklama, evleri yıkma, masum sivilleri korkutma” gibi suçlar işlediğine dikkat çeken Ebu Ali, uluslararası toplumu “bu saldırıları durdurmak ve İsrail’den hesap sormak için müdahale etmeye” davet etti.

İsrail güçleri bu sabah işgal altındaki Batı Şeria’daki Cenin kentine baskın düzenleyerek 3 Filistinliyi öldürdü. Filistinli Tarık Fevzi Demec (29), Sıtkı Zekarine (29) ve Ata Yasin Şelbi’nin (46) cenazeleri Batı Şeria’da binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu