Haber

İzmir’de yıkılan hizmet binasının yerine yapılacak anıt yapı için fikir proje yarışması sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan fikir proje yarışması için başvurular devam ediyor. “Medeniyet Odağı Olarak Cumhurbaşkanlığı ve Kent Konseyleri Fikir Projesi” konulu yarışmaya soru sormak için son tarih 8 Mayıs olarak belirlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ekim depreminde hasar gören ana hizmet binasının yerine yapılacak anıt için açtığı fikir proje yarışmasına başvurular devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, “Medeniyet Odağı Olarak Cumhurbaşkanlığı ve Kent Konseyleri Fikir Projesi” yarışmasına soru sorma son tarihini 8 Mayıs Pazartesi olarak ilan ederek, proje teslim tarihini 3 Temmuz olarak belirledi. Yarışmayla ilgili detaylara adresinden ulaşılabilir. “şehirmeclisleriyarismasi.izmir.bel.tr”. Yerel demokrasinin temsil edildiği Büyükşehir Belediyesi ve sosyal hayatı kolaylaştırıcı kararların alındığı, halka açık Belediye Meclis Salonu projelerinin hayata geçirilmesi hedefleniyor. Projede, İzmir kentinin merkezinde, Türkiye’nin 2. yüzyılın yerel demokrasi anlayışı ile kentin hafızasını birleştiren bir tasarım bekleniyor.

ŞEHRİN GÜNLÜK HAYATINA KATKI SAĞLAYACAK

Yarışmanın projesi, yaklaşık iki yüz yıldır şehrin hem tarihi hem de idari merkezi olan Konak (Atatürk) Meydanı için tasarlanacak. Konumu ve bünyesinde bulundurduğu binalar ile şehrin ağır bir bölgesi olarak yaşayan Konak Meydanı, yıllar içinde imar çalışmaları, yarışlar ve farklı düzenlemelerle değişikliğe uğrasa da halen şehir merkezi özelliğini koruyor. Seçilecek projede göçün dikkate alındığı, bölgenin kentsel özelliklerini ortaya koyan, bölgenin tarihi, kültürel ve sosyal değerleri göz önünde bulundurularak vatandaşların günlük yaşamına katkı sağlayacak nitelikte olacaktır.

İKİ ETAP OLACAK

Ücretsiz, ulusal, iki aşamalı fikri proje yarışması ile “İzmir’in demokrasi odağı”nın hangi tıbbi işlevleri içereceği ve İzmirlilerle nasıl bir bağ kurulacağı konusunda bir tasavvur geliştirilerek bir yapı teklifine dönüştürülmesi bekleniyor. .

Yarışmada birinciye 500 bin TL, ikinciye 400 bin TL, üçüncüye 300 bin TL hediye edilecek. Yarışla birlikte 100 bin lira değerinde 5 mansiyon dağıtılacak.

Yarışmanın delegasyon lideri mimar Nevzat Sayın’dır. Ana komite üyeleri Mimar Emre Arolat, peyzaj mimarı Prof. Dr. Erhan Vecdi Küçükerbaş, mimar Ersen Gürsel, mimar Prof. Dr. Hikmet Gökmen, inşaat mühendisi, şehir ve bölge plancısı Prof. Bölge Plancısı, heykeltıraş Prof. Meriç Hızal.

Kaynak: ANKA / Hayat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu