Haber

Karakaya: 2018’de söz verdiğimiz her şeyi yerine getirdik

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) bünyesinde 60 televizyon, 45 radyo ve sosyal medyada yayınlanan “100. Yıl Seçim Programı”nda gündeme ilişkin soruları yanıtlayarak değerlendirmelerde bulundu. .

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Karakaya, bu durumun ekonomik karşılığı olamaz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Devletimiz ilk andan itibaren deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor. Yıkılan binaların yerine 140 milyar dolara mal olan yeni binalar yapılıyor. Bu küçük bir sayı değil. Türk Lirasına çevirdiğimizde Gayri Safi Milli Hasıla’nın yüzde 10’una, Türkiye bütçesinin yarısına tekabül ediyor. Ama devletimiz bunu kaldıracak kadar güçlü. Bakanları, milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla seferber oldu. En kısa zamanda ağrılarının hafifleyeceğini düşünüyorum.

2018’DE SÖZ VERDİKLERİMİZİN HEPSİNİ YERİNE GETİRİYORUZ

Vatandaşlarımızla uzun süredir karşı karşıya geldiklerinin altını çizen Karakaya, “2018’de söz verdiğimiz her şeyi yerine getirdik.” Milliyetçi Hareket Partisi’nin 2018 bildirisinde yer alan konuları sıralayan Karakaya, bildiride yer alan her konuyu incelemeye aldıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin değerine işaret eden Karakaya, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin 2018 seçim beyannamesinde yer alan EYT, emeklilere ek ödeme, Asgari Fiyattan Vergi Yok, 3600 Ek Göstergenin analizini kolaylaştırdığını vurguladı.

EKONOMİK POLİTİKAMIZIN MERKEZİNDE ÜRETİM VAR

Karakaya, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ekonomik programında üretimin başında. 20 yıl önce emperyal güçler IMF, Dünya Ticaret Örgütü gibi kuruluşları üretim yapmamaya davet ediyorlardı, o günleri hatırlarsanız üretime kota koyuyorlardı.
Ekonomik Bekanın Güvenlik Bekası kadar değerli olduğunu düşünüyoruz. üretmek zorundayız. Milliyetçi Hareket Partisi olarak üretimi artıracağız. Nasıl arttırırız? Girdi maliyetlerini düşürerek, adil rekabet ve yenilikçi ortamlar yaratmak.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ EKONOMİYE ÖNEMLİ KATKI SAĞLADI

Milliyetçi Hareket Partisi’nin ekonomik vizyonunun ana hedeflerinin çok büyük olduğunu belirten Karakaya, ekonominin veriler üzerinde çalıştığını ancak soyut kavramlarla şekillendiğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişle birlikte istikrar sağlanmış ve ekonomiye önemli katkı sağlanmıştır.

PKK’NIN EKONOMİK KAYBI 2 MİLYAR DOLAR

Türkiye’nin 40 yıldır PKK ile mücadele ettiğinin altını çizen Karakaya, şimdi PKK bağlantılı siyasi partilerle iş birliği yaparak karşımıza çıkıyor ve buna enflasyon diyor. Hem FETÖ hem de PKK ülkemize önemli kaynaklara mal oluyor. Ekonomiden bahsedenlere, PKK’ya terör örgütü diyemeyenlere, neden konuşmuyorsunuz sorulsun. Karakaya, Milliyetçi Hareket Partisi’nin 2023 Seçim Beyannamesi’ni de önümüzdeki günlerde açıklayacağını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu