Haber

Protesto için MEB’e yürüyen CHP milletvekillerine “simit” sürprizi

CHP milletvekilleri, MEB’in askıya çıkardığı yeni müfredatı protesto için bakanlığa yürüdü. Bakanlık personelleri CHP milletvekillerine simit, börek ve meyve suyu ikram ederken, o anlarda renkli görüntüler kaydedildi.

CHP MİLLETVEKİLLERİ MEB’E YÜRÜDÜ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yeni müfredatı protesto etmek için Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Protesto yürüyüşüne CHP Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve CHP milletvekilleri katıldı.

Basın açıklamasında konuşan Murat Emir, şunları söyledi: ” Türkiye

“HER BAKAN MİLLİ EĞİTİM’İ YAPBOZ TAHTASINA ÇEVİRDİ”

Çocuklarımızın ihtiyacı bilimsel, laik ve çağdaş eğitimdir. Oysa geldikleri günden beri her gelen milli eğitim bakanı milli eğitimi yapboz tahtasına çevirdi, her geleni asıl maksadı milli eğitimi milli karakterinden uzaklaştırıp, dinsel ve gerici düşüncelere bağlamaktı. Biz bu maarif modelinin ne ismini ne hazırlanış yöntemini ne de içeriğini kabul etmiyoruz. Bu modellerle Türkiye’yi adım adım geriye götürmek, Mustafa Kemal’i ve devrimlerini unutturmak kimsenin haddi ve hakkı değildir.”

BAKANLIK PERSONELLERİ MİLLETVEKİLLERİNE SİMİT İKRAM ETTİ

CHP’li milletvekillerin açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı, açıklamaya gelen milletvekillerine ve takip eden basın mensuplarına simit, börek ve meyve suyu ikram etti. Murat Emir, MEB personeline ikramlar için teşekkür ederek, “Sayın bakanımıza selamlarımızı iletin” dedi.

“TULUM PEYNİRİ OLMADAN BİR DAHA GELMİYORUZ”

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül de “Bakanımız bir daha ki sefer tulum peynirini yüzde 100 buraya getirsin, tulum peyniri olmadan bir daha gelmiyoruz” diye konuştu. Emir’in, “Burada tulum peynirini Mustafa başkanın getirmesi lazım” sözü üzerine Sarıgül de “Tulum peyniri olmadığı zaman da üzüldük, tulum peyniri bekliyoruz” karşılığını verdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu