Haber

Raven Cruise Füzesi MARLIN SİDA’dan başarıyla fırlatıldı

Raven Cruise Füzesi MARLIN SİDA’dan başarıyla ateşlendi

ANKARA – KUZGUN-KY (katı yakıtlı) Seyir Füzesi MARLIN SİDA tarafından başarıyla test edildi.

Savunma Sanayii Başkanlığı ile ASELSAN ve SEFİNE Tersane İştirakleri arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacına yönelik imzalanan sözleşme kapsamında geliştirilen MARLIN Silahlı İnsansız Deniz Aracı (SİDA) ileri yetenek adımına daha imza attı.

ASELSAN ve SEFİNE Tersanesi İş Ortaklığı tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen MARLIN’in otonom, keşif-istihbarat, su üstü harbi, su altı harbi, üs/liman/kritik tesis ve değeri yüksek yüzer platformların korunması gibi görevlerde kullanılması planlanıyor.

Uzaktan kumanda ile ateşlendi

SEFİNE Tersanesi’nin öz kaynaklarıyla desteklenen ve TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen KUZGUN-KY (Katı Yakıtlı) Seyir Füzesi, MARLIN’den yapılan balistik atışla başarıyla test edildi. Savunma Sanayii Başkanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yetkililerinin katıldığı atışlarda Kuzgun-KY Seyir Füzesi, Görev Kontrol İstasyonu kabiliyeti ile uzaktan kumandalı olarak başarıyla ateşlendi.

Yeni nesil otonom su üstü deniz platformu

Amfibi gemilerle üs ve limanlardan göreve başlayabilen MARLIN, 15 metre uzunluğunda alüminyum gövde tasarımına sahip, 36 knot hız yapabilen, denizde bile hareket ve görev yapabilen yeni nesil otonom suüstü deniz platformu olarak öne çıkıyor. 5 büyüklük koşulları. Adını açık denizlerde çok hızlı hareket edebilen bir balıktan alan MARLIN, üstün teknolojisi ve faydalı yükleri ile benzerlerinden ayrılıyor.

Elektronik harp yapabilen ilk araç

MARLIN SİDA, ASELSAN tarafından geliştirilen elektro-optik, haberleşme, seyrüsefer sensörleri ve otonomi-görev bilgisayarları ile donatılmasının yanı sıra, ASELSAN orijinal elektronik harp paketine entegre edilen dünyanın ilk elektronik harp kabiliyetine sahip insansız su üstü aracı olma özelliğini de taşıyor. platform. MARLIN SİDA, bu konfigürasyonu ile Türkiye’yi NATO’da temsil eden ilk insansız su üstü aracıdır.

MARLIN SİDA, mevcut özelliklerine değerli bir kuvvet çarpanı olarak artık satıhtan satha atılabilen yeni nesil seyir füzesi KUZGUN-KY’yi ekliyor. MARLIN, yeni nesil güdümlü ve aktif harp başlığı özelliklerine sahip orta menzilli stratejik mühimmat KUZGUN-KY’nin entegrasyonu ile ateş gücü ve harp kabiliyetini bir üst seviyeye çıkardı.

habergerze.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu