Ekonomi

Sarıgül, İstanbul’a aday olacağı iddiasına yanıt verdi

Gazeteci Fatih Altaylı, dün (6 Ağustos 2023), İstanbul’un Eyüpsultan ilçesi için Buyruk Sarıgül’ün, Şişli için Aylin Kotil’in adının konuşulduğunu belirterek, Mustafa Sarıgül’ün İBB’ye aday olacağı tezine yer verdi. Altaylı, “Ancak bu iki isim doğruysa başka bir şeye işaret ediyor. Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmayacak.

Altaylı, bugünkü yazısında Sarıgül’ün kendisini aradığını ve şunları kaydettiğini belirtti:

“Tamamen saçmalık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne aday olmayı düşünmüyorum, Cumhurbaşkanı’nın da böyle bir düşüncesi yok. Biz de böyle bir şeyden bahsetmedik. Gündemde böyle bir madde yok. Bir kez o göreve aday gösterildim. Bitti. Sizi temin ederim, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne aday olmayacağım. Söz konusu bile olamaz, bir kelime bile değil. Geçmeyecek.”

“Ben sadık bir adamım”

Öte yandan Sarıgül, Kılıçdaroğlu’nun liderliğine yönelik tartışmalarına ve parti içindeki değişim arayışlarına da değindi:

“Biliyorsun, ben sadık bir adamım. Bugün bu tartışmaların dışındayım, Kemal Bey’in yanındayım. Onu destekliyorum. Moral olsun diye Erzincan’a davet ettim. O da kalktı. Ben bir organizatörüm. Güzel bir gezi düzenledik. Çok destek gördü, mutlu oldu.”

sabanozuajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu