Haber

Terör örgütünün umudu PKK 6 tablosu ve Kılıçdaroğlu

ensonhaber.com

Türkiye’de kritik dönem yaklaşıyor…

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine an itibariyle 45 gün kaldı.

Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan’ın yarışacağı seçimlerde ittifakta sıralar belli oldu.

Bu süreçte terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olarak bilinen HDP, seçimlerde aday göstermedi ve 6. masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek kararı aldı.

HDP’nin kararının ardından Kandil’den CHP liderine arka arkaya destek açıklamaları geldi.

Kanlı terör örgütü yayınladıkları mesajlarda Kılıçdaroğlu’na oy vermek isterken, 14 Mayıs’tan sonra Türkiye’yi nasıl şekillendireceklerinin propagandasını yapmaya başladı.

İşte Kılıçdaroğlu için Kandil’den o mesajlardan birkaçı;

Karayılan: Erdoğan’a verilen her oy bize kurşun

Bölücü örgütün liderlerinden Murat Karayılan, her seçim öncesi verdiği mesajlarla HDP’nin liderlerinden biri.

Karayılan, önceki seçimler için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alarak şunları söyledi;

Erdoğan, Kandil ve Şengali’yi yerle bir edeceğini söylüyor. Kullanılan her oy PKK’ya atılan bir mermidir. Aday göstermediğimiz yerde halkımız kime oy vereceğini biliyor.

“14 Mayıs’ta sadece Cumhurbaşkanı değil, sistem de değişecek”

Yapılacak seçimlerin sadece cumhurbaşkanlığı seçimi olmadığını vurgulayan terör örgütünün liderlerinden Cemil Bayık; CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu neden seçmek istediklerini şu sözlerle özetledi;

14 Mayıs’ta sadece Cumhurbaşkanı değil, sistem de değişecek. Altı Masa’da bir operasyon çekmek istediler ama Altı Masa dağılmadı. Muhalefetin güçlendiği söylenebilir. Başkan Apo’nun fiziki olarak özgürleşmesinin zamanı geldi. Önder Apo’nun özgürlüğü için de çaba sarf etmeliyiz ve başlatacağımız atılımlar bu temel üzerinde gelişmelidir.

Kalkan: Kılıçdaroğlu’nu seçmeliyiz

Duran Kalkan, 14 Mayıs’taki süreçte terör örgütünün dağ takımında birinci oldu.

Seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirmek için Kılıçdaroğlu’na takviye kuvvet vereceklerini açıklayan Kalkan, şunları kaydetti;

PKK, AK Parti’nin faşist, sömürgeci ve soykırımcı diktatörlüğü MHP’ye karşı sekiz yıldır en büyük çabayı gösterdi. Ancak seçimi de bu çabalardan biri olarak değerlendirdik. Bu bağlamda bir yaklaşımımız var. AK Parti, MHP faşizmini devirmeye çalışacağız. Bu tür faşizmi yok etmeye yönelik eğilimleri, tutumları ve politikaları destekleyeceğiz. Buna göre dayanağımız bu taraftır. Örgütlenip takviye edeceğiz. Yani bu bizim tavrımız. Seçimde bu temeldeyiz. Bu temelde, politika yapıcılara desteğimiz var. Türk ordusu havadan ve karadan saldırılarını aralıksız sürdürüyor.

Hozat: Kılıçdaroğlu için saldırıları durduruyoruz

CHP liderine bir destek de PKK lideri Beşe Hozat’tan geldi.

Kanlı örgütün Kılıçdaroğlu’nun adaylığına yönelik saldırı emrini 15 Temmuz darbesinde olduğu gibi hatırlatan Hozat, Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi için şu ifadeleri kullandı;

HDP’nin aday göstermeme tavrı, HDP’nin ilkeli yaklaşımıyla örtüşmektedir. Bu anlamda bu tavrı değerli, değerli ve anlamlı buluyoruz. Bu tutum seçimlerin sonucunu doğrudan etkileyecektir.

Bu bir seçim sürecidir. Bu seçim süreci Kürdistan toplumu için de çok değerli. Bu seçim diğerlerinden farklı. Bu eylemsizlik kararına seçim süreci boyunca devam etme ve seçimden sonra da durum değerlendirmesi yapma kararına varmış bulunuyoruz. Eylemsizlik kararımız seçim boyunca devam edecek.

Gözden kaçırma PKK’dan Kılıçdaroğlu’na net dayanak: HDP’nin tutumu seçim sonucunu doğrudan etkileyecek Haberin Detayları
Kılıçdaroğlu’nun adaylığının temeli PKK’lı Duran Kalkan’dan Haberin Detayları
Murat Karayılan: CHP’ye daha yakınız Haberin Detayları

haberadakli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu