Haber

Üsküdar’daki Şehit Mustafa Cambaz İlkokulu törenle açıldı

15 Temmuz 2016’daki FETÖ darbe girişiminde şehit olan Mustafa Cambaz’ın adını taşıyan ve deprem riski nedeniyle yıkılıp yeniden inşa edilen ilkokulun açılışı törenle gerçekleştirildi.

Üsküdar’daki Şehit Mustafa Cambaz İlkokulu’nun açılış töreni İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı. Törende öğrenciler halk oyunları sergiledi ve şiirler okudu.

Törende konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, deprem riski nedeniyle yıkılmasına karar verilen okulun topyekün bir seferberlik sonucunda inşa edildiğini söyledi.

Şehit Mustafa Cambaz’ın isminin önemli olduğunu belirten Türkmen, “15 Temmuz akşamı Çengelköy’e koşan vatanın ilk evlatlarından Mustafa Cambaz, maalesef hain FETÖ’cülerin hain kurşunlarının hedefi oldu. ve orada şehid oldu. Allah rahmet eylesin. Başta 15 Temmuz şehidimiz Mustafa olsun.” “Akrobatlar dahil tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Allah onlara rahmet etsin. Bize bu cennet vatanı hediye ettiler. Bugün çocuklarımızla, anne babalarımızla, öğretmenlerimizle bu heyecanı yaşıyorsak, bundan özgür ve özgürüz.” Okul olarak bu heyecanımızı şehitlerimize borçluyuz.”

1071’den bu yana tüm şehitlerin bu toprakları kanlarıyla suladığını anlatan Türkmen, şehitlere layık olmak ve bu toprakları daha da refaha kavuşturmak için canla başla çalışacaklarını belirtti.

Üsküdarlı çocukların çok şanslı olduğunu belirten Türkmen, Türkiye’de ve İstanbul’da bir ilk olan Çocuk Köyü’nün Üsküdar’da açılacağını söyledi.

Törende yapılan konuşmaların ardından Şehit Mustafa Cambaz İlköğretim Okulu’nun açılış kurdelesi kesildi.

Açılış töreninin ardından ilk zilin çalmasıyla öğrenciler sınıflarındaki derslerine başladılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu