Haber

Alikahya tramvayının ray imalatları tamamlandı

KOCAELİ (İGFA) –Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Otogar ve Sekapark’ın ortasından başlayıp Kuruçeşme’ye kadar uzanan Akçaray tramvay hattı, şehrin doğu kısmına hizmet verecek ve Kocaeli Stadyumu’na ulaşımı kolaylaştıracak.

Alikahya Stadyum Tramvay Hattı’nda kullanılacak rayların fabrikada üretimi tamamlandı. Yüklenici firmanın saha yönetimi ve zemin sondajını sürdürdüğü projede tamamı yerli ve milli üretim olan raylar Kardemir’de üretildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Alikahya Stadyum Tramvay Hattı ihalesinde yüklenici firma Sigma İnş oldu. Turizm İşletmeleri Ticaret. A.Ş. Emreray Güç İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin katılımıyla sözleşme imzalandı ve yer teslimi yapıldı. Toplam uzunluğu 3,8 km olan proje iki etaptan oluşuyor. 1.4 km’ye kadar olan ilk etap için 330 takvim günü, 3.8 km’ye kadar olan 2. etap için ise 270 takvim günü belirlenmiş olup, toplam süre 60 takvim günüdür. Projede tramvay hattı güzergahındaki elektrik ihtiyacını karşılayacak 2 adet trafo binası, otoyol düzenlemesi ve altyapı imalatları yer alıyor.

Yeni sınır, otogar depo alanından başlayıp en yakın nokta olan İstiklal Caddesi’nde sona erecek. Hat 3,8 kilometre uzunluğunda olacak ve 6 duraktan oluşacak. Sınırın ilk durağı; Fener Caddesi ile Sultan Murat Caddesi’nin kesiştiği noktada, ikinci durak Fatma Seher Hanım Caddesi ile İbni Sina Caddesi’nin kesiştiği kavşakta, üçüncü durak Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde Fenerli Sokak’ın kesiştiği noktada, dördüncü durak kavşaktadır. Nar Çiçeği Caddesi, Sakıp Sabancı Caddesi, beşinci durak İstiklal. Altıncı durak ise İstiklal Caddesi’nin sonunda, Yunus Emre Caddesi’nin kesiştiği noktada olacak.

YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM

Büyükşehir’in Alikahya Stadyumu Tramvay Sınırı kapsamında ray imalatlarına da başlandı. Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı Raylı Sistem Üretim Şube Müdürlüğü teknik çalışanlarından oluşan bir heyet, söz konusu rayların muayenesi ve kabulü için Kardemir (Karabük Demir Çelik San. Ve Tic. A.Ş.) fabrikasına inceleme ziyareti gerçekleştirdi. . Raylar devam ediyor; 18m uzunluğunda ve EN 14811 standardına uygun R260 kalitesinde 59R2 tipi oluklu ray olacaktır. Tamamen yerli ve milli kaynaklarla üretilen, ilgili standartların belirlediği rayların testleri de başarıyla gerçekleştirildi.

haberkumluca.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu