Teknoloji

Elon Musk, Eski Twitter Adı X’te Yanlış Bilgi Yayan Kullanıcıları Cezalandıracağını Açıkladı

Elon Musk, Twitter olarak bilinen X platformunda yanlış bilgilerin önlenmesi için yeni bir adım attı. Yanlış bilgi paylaşan kullanıcılar artık ödeme alamayacak. Detaylar içeriktedir. ?

Kaynak: bir

Sahibi ve CEO’su Elon Musk’a ait olduğu bilinen sosyal medya platformu X, yanlış bilgilendirme ve aşırıcılıkla mücadelede yeni bir adım attı.

Musk, platformda kitle kaynaklı bilgi kontrol programı “Topluluk Notları” tarafından düzeltilen içeriği yayınlayan içerik oluşturuculara artık ödeme yapılmayacağını belirtti.

Bu karar, bağımsız araştırmacıların, Elon Musk’un X’i satın almasının ardından platformun yanlış bilgi yayma açısından daha sorunlu hale geldiği yönündeki uyarılarına yanıt olarak geldi.

Musk, topluluk destekli doğrulamanın X’te yanlış bilgilerin ve aşırı sansasyonel içeriğin yayılmasını önlemede kritik bir rol oynadığını kabul etti.

Musk, değişiklikle ilgili olarak şunları söyledi: “Doğruluğu teşvik etmek ve sansasyonelliği azaltmak için yaratıcılardan para kazanma modelinde küçük bir değişiklik yapıyoruz.”

Elon Musk platformu satın almadan önce bile X, yanlış bilgi ve dezenformasyonla baş etmeye çalışıyordu.

Ancak Musk’ın içerik oluşturuculara, gönderilerinin aldığı izlenme sayısına göre ödeme yaptığı bir program uygulaması, bazı kullanıcıları sansasyonel ve aldatıcı içerik üretmeye teşvik etti.

Bu durum, özellikle İsrail-Hamas savaşı sırasında platformda büyük miktarda yanlış bilginin yayılmasına neden oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu