Haber

Fransa, artan göçmen sayısı nedeniyle Manş Denizi’ndeki devriyesini artırıyor

Fransa, İngiltere’ye ulaşmaya çalışan göçmen sayısının artmasıyla birlikte İngiliz Kanalı’ndaki devriye sayısını artırdığını açıkladı.

Fransız Kıyı Emniyeti’nden yapılan açıklamada, Manş Denizi’ne iki gemi daha yerleştirileceği belirtilirken, bu durum “benzersiz” bir hamle olarak nitelendirildi.

Açıklamada, araştırma gemisi Laperouse’un Calais Limanı’na ulaştığı, devriye gemisi Kermorvan’ın ise birkaç gün içinde bölgeye geleceği belirtildi.

Yerleştirilecek gemilerin Kanal-Kuzey Denizi bölgesindeki kıyı güvenliği çalışmalarına temel teşkil edeceğine işaret edildi.

Kasım 2021’de İngiltere’ye geçmeye çalışırken 27 kişinin boğularak boğulmasına Fransa’nın tepkisi eleştirilirken, bu yıl rekor sayıya ulaşan 40 binden fazla kişinin de benzer şekilde Manş Denizi’ni geçmeye çalıştığı paylaşıldı.

Manş Denizi’ni geçen göçmen sayısındaki yüksek artış, Arnavut kökenli bireylerin artışına paralel gösterilirken, bu yıl 12 bin Arnavut’un İngiltere’ye geldiği belirtildi.

Geçen ay İngiliz polisinin Fransa’da devriye gezmesine karar verilirken, İngiltere küçük teknelerin kanalı geçmesini engellemek için Fransa’ya yaptığı ödemeleri artırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu