Haber

‘Kafes-39’ operasyonlarında 7 suç örgütü imha edildi: 117 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı paylaşımla 7 organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Yerlikaya, “Suç örgütü kurarak halkımızın huzurunu bozanların her zaman yanındayız. durmalarına izin vermeyin.”

7 ilde eş zamanlı yürütülen “KAFES-39” operasyonlarında toplam 7 organize suç örgütünün imha edildiğini paylaşan Bakan Yerlikaya, “Organize suç örgütlerine yönelik operasyonlarımız sabah ve akşam saatlerinde kesintisiz olarak devam edecektir.”

Yerlikaya’nın paylaşımı şöyle:

“7 ilde eş zamanlı düzenlenen ‘KAFES-39’ operasyonlarında; İstanbul’da Budaklar Organize Suç Örgütü, Antalya’da Soner Tayyar, Kocaeli’de Uğur Özgen, Samsun’da Sadi Yıldırım, Bilecik’te Melik Korkut, Mürsel Özağdaş, ? Konya’da Bülent Şimek’in başını çektiği organize suç örgütleri çökertildi.

Operasyonlarda elebaşlarının da aralarında bulunduğu organize suç örgütü üyesi 117 şüpheli yakalandı. Operasyonlar devam ediyor.”

Bakan Yerlikaya, paylaşımına şöyle devam etti:

“Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile Emniyet Genel Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Genel Müdürlüğü koordinasyonunda İstanbul, Antalya, Kocaeli, Samsun, Bilecik, Kars ve Konya İl Emniyet Müdürlükleri tarafından yürütülen çalışma sonucunda, suç örgütleri;

“Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli yağma, uyuşturucu üretimi ve ticareti, kasten yaralama, ölümle tehdit etme, genel güvenliği kasten tehlikeye sokma, tefecilik, çek ve senet tahsilatı, şantaj gibi suçları işledikleri belirlendi” , fuhuşun teşviki ve tanrı ve mühimmat kaçakçılığı.”

“ONLARIN ULAŞMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Operasyonlar sonucunda; Yerlikaya, 30 ruhsatsız tabanca, 20 tüfek ile çok sayıda banknot ve paranın ele geçirildiğini belirterek, “Operasyonları koordine eden Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum.

Suç örgütü kurarak halkımızın huzurunu bozanların her zaman peşindeyiz. “Onların gözlerini kapatmalarına izin vermeyeceğiz” dedi.

niksar-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu